ТАЈНА ЈЕ У МАРИНАДИ
МЕСО ЗА ПУШАЧЕ - Веома је здраво због састава, многи га занемарују у исхрани, а ево како се припрема да буде што укусније
Спрема се брзо и једноставно, а пуна је витамина А. Ипак не препоручује се људима који имају гихт.
Телећа џигерица веома је важан извор витамина А и као таква пожељна је у исхрани, а у задње време доста је запостављена. Зато вам препоручујемо рецепт који ће вас одушевити.
Ево како да припремите савршену свињску џигерицу.
Састојци за пржену џигерицу:
- со
- може бибер
- вегета ко воли да троши
- бели лук
- першун
Џигерицу маринирати у млеку и соли један дан. Извадити из млека, уваљати у брашно и тако се пржи. Када је пржена посути ситно сецканим белим луком.
Свињска џигерица је феноменалан извор витамина А, који се сматра једним од најважнијих витамина за нормално функционисање организма. Имај у виду да умерен унос витамина А користи твом телу, док прекомеран унос споменутог витамина може да доведе до појаве која је позната као хипервитаминоза.
У 100 г сирове свињске џигерице има 135 калорија, 3,7 г масноћа, 21 г беланчевина, али и 300 мг холестерола. Особе које пате од високог притиска треба да избегавају џигерицу.
Сматра се да је свињска џигерица веома корисна за пушаче, а у њеном саставу има супстанци, које помажу код обољења као што су дијабетес и артеросклероза. Ипак, не треба претеривати са конзумирањем свињске џигерице. Она се никако не сме употребљавати код обољења као што су гихт, јер у себи садржи велике количине пурина.