HRSKAVA KORA I MEKANO TESTO - Napravite HLEB KIFLE po bakinom receptu, savršeno pecivo (VIDEO)
05.09.2022.
08:37
Komentari (0)
Brzo i jednostavno se spremaju!
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 50 ml vode
- 20 gr kvasca svežeg
- 500 gr brašna
- 2 kašičica šećera
- soli
Dovoljna je JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je BOMBA za KRVNU SLIKU, čisti organizam, pije se pre doručka
Dovoljna je JEDNA RAKIJSKA ČAŠICA: Ovaj napitak je BOMBA za KRVNU SLIKU, čisti organizam, pije se pre doručka
Jarac POD STRESOM, kod RIBA NAPETA SITUACIJA - Horoskop za PONEDELJAK je spreman, pogledajte šta vam PREDVIĐA
Jarac POD STRESOM, kod RIBA NAPETA SITUACIJA - Horoskop za PONEDELJAK je spreman, pogledajte šta vam PREDVIĐA
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo.
Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije. Gornji deo iseči na trake širine prsta ne seći do kraja.
Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta. Tepsiju premazati uljem i staviti kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni c oko 45 minuta. Korica je hrskava, a sredina mekana kao sunđer.
Ceo recept pogledajte na videu u prilogu.