Jagnjetina SA KUPUSOM iz rerne - Za meso koje se odvaja od koske, kombinacija za savršen ručak
Idealno za bilo koju slavsku trpezu ili malo svečaniji ručak.
Pripremite jagnjetinu iz rerne sa kupusom. Evo šta vam je potrebno za ovo ukusno jelo i kako se priprema.
Za meso:
- 1 kg jagnjećeg mesa
- malo ulja
- soli
- biber
- začini
- 1,5 litara vode
Za kupus:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- malo ulja
- malo zacina i bibera
- malo bujona
Jagnjetinu kuvati u slanoj vodi pola sata. Izvaditi je iz šerpe premazati uljem, začinima i biberom. Staviti u pekač i ubaciti u rerni da se peče oko sat vremena.
Za to vreme iseći crni luk i kupus na sitno. Crni luk dinstati na ulju da postane staklast, dodati iseckan kupus i sve zajedno proprziti.
Kupus naliti sa malo bujona u kojoj se kuvala jagnjetina dodati zacine i biber (netreba soliti jer je kupus već slan), poklopiti i ostaviti da se dinsta oko sat vremena uz povremeno mešanje.
Kad je jagnjetina pečena sklonite poklopac od pekača da meso malo porumeni. Izvadite iz rerne i poslužite sa dinstanim kupusom, a po želji možete začiniti i sa nekoliko komada slanine.