Јагњетина СА КУПУСОМ из рерне - За месо које се одваја од коске, комбинација за савршен ручак
Идеално за било коју славску трпезу или мало свечанији ручак.
Припремите јагњетину из рерне са купусом. Ево шта вам је потребно за ово укусно јело и како се припрема.
За месо:
- 1 кг јагњећег меса
- мало уља
- соли
- бибер
- зачини
- 1,5 литара воде
За купус:
- 1 мања главица киселог купуса
- 2 главице црног лука
- мало уља
- мало зацина и бибера
- мало бујона
Јагњетину кувати у сланој води пола сата. Извадити је из шерпе премазати уљем, зачинима и бибером. Ставити у пекач и убацити у рерни да се пече око сат времена.
За то време исећи црни лук и купус на ситно. Црни лук динстати на уљу да постане стакласт, додати исецкан купус и све заједно пропрзити.
Купус налити са мало бујона у којој се кувала јагњетина додати зацине и бибер (нетреба солити јер је купус већ слан), поклопити и оставити да се динста око сат времена уз повремено мешање.
Кад је јагњетина печена склоните поклопац од пекача да месо мало порумени. Извадите из рерне и послужите са динстаним купусом, а по жељи можете зачинити и са неколико комада сланине.