Jagnjetina u MLEKU iz šerpe je pravi SPECIJALITET - Meso se RASPADA koliko je mekano, a nema šmeka
Jel ste probali meso koje je bogato sokom, lepo zapečeno i istovremeno premekano dok ga žvaćete?! Jagnjetina u mleku je upravo takva.
Jagnjetina u mleku je tradicionalno jelo koje je omiljeno u mnogim kućama, a često se priprema za posebne prilike. Ovaj specijalitet kombinuje bogate ukuse mesa s kremastim mlekom, stvarajući jedinstveno jelo koje će oduševiti vaše goste i ukućane. Ako želite da impresionirate nekoga ili jednostavno uživate u domaćem ručku, ovaj recept je pravi izbor!
Sastojci:
- 700 g jagnjetine s koskom
- 150 ml mleka
- 10 g soli
- 2 g bibera
- 50 g kajmaka
- 250 g belog krompira
- 20 g maslinovog ulja
Priprema:
Prvo, operite i očistite jagnjetinu, a zatim je posolite i pobiberite. U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, dodajte jagnjetinu i pržite je sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ovaj korak će mesu dati dodatnu aromu i hrskavu koricu.
Nakon što se jagnjetina isprži, dodajte mleko u šerpu. Mleko će omekšati meso i obogatiti sos. Pokrijte šerpu i kuvajte na laganoj vatri oko 60 minuta, povremeno promešajući. Jagnjetina će postati mekana i sočna, a mleko će se pretvoriti u divan kremasti sos.
Dok se jagnjetina kuva, pripremite krompir. Oljuštite beli krompir i isecite ga na kolutove. Dodajte krompir u šerpu oko pola sata pre nego što jagnjetina bude gotova. Tako će krompir upiti sve divne sokove i arome.
Kada je jelo gotovo, dodajte kajmak u sos i dobro promešajte kako biste dobili bogatu i kremastu teksturu. Jagnjetina u mleku se najbolje služi topla, uz dodatak krompira i malo preostalog sosa.
Ovo jelo savršeno je za porodična okupljanja ili svečane prilike. Uživajte u jedinstvenim ukusima jagnjetine u mleku, koji će vam sigurno ostati u sećanju!