DOMAĆA ŠTRUDLA sa makom od gotovih KORA uspeva čak i POČETNICIMA - Sprema se za 15 minuta, a mekana je kao pamuk
Donosimo vam jednostavan recept za štrudlu s makom od gotovih kora , kojoj nema ravne.
Štrudla sa makom je klasik u mnogim domaćinstvima, a s pravim receptom može postati vaš omiljeni desert, čak i ako ste početnik u kuhinji. Ovaj recept koristi gotove kore za pitu, što znači da ne morate brinuti o pravljenju testa—sve što vam treba su sastojci i malo volje da isprobate nešto novo!
Sastojci:
- 350-400 g maka
- 700 g kora za pitu
- Strugana kora limuna
- 2 pakovanja vanil šećera
- 1 pakovanje praška za pecivo
- 1 čaša ulja
- 2,5 čaše griza
- 3 čaše šećera (mera: čaša od jogurta)
- 2 čaše jogurta
- 3 jaja
Priprema
Za pripremu, prvo pomešajte mak, griz, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo i struganu koru limuna u velikoj posudi. U drugoj posudi umutite jaja, a zatim dodajte jogurt i ulje, dobro sjedinite. Postepeno dodajte ovu smesu u suve sastojke i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Na radnu površinu stavite prvu koru i premažite je s malo ulja. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak sa svim korama. Kada su sve kore složene, stavite fil od maka na početak i pažljivo ga rasporedite. Uvijajte štrudlu, pazeći da fil ne iscuri.
Štrudlu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je pečena, možete je posuti prah šećerom za dodatni ukus.
Uživajte u ovoj ukusnoj štrudli sa makom, koja će oduševiti sve ukućane!