ДОМАЋА ШТРУДЛА са маком од готових КОРА успева чак и ПОЧЕТНИЦИМА - Спрема се за 15 минута, а мекана је као памук
Доносимо вам једноставан рецепт за штрудлу с маком од готових кора , којој нема равне.
Штрудла са маком је класик у многим домаћинствима, а с правим рецептом може постати ваш омиљени десерт, чак и ако сте почетник у кухињи. Овај рецепт користи готове коре за питу, што значи да не морате бринути о прављењу теста—све што вам треба су састојци и мало воље да испробате нешто ново!
Састојци:
- 350-400 г мака
- 700 г кора за питу
- Стругана кора лимуна
- 2 паковања ванил шећера
- 1 паковање прашка за пециво
- 1 чаша уља
- 2,5 чаше гриза
- 3 чаше шећера (мера: чаша од јогурта)
- 2 чаше јогурта
- 3 јаја
Припрема
За припрему, прво помешајте мак, гриз, шећер, ванил шећер, прашак за пециво и стругану кору лимуна у великој посуди. У другој посуди умутите јаја, а затим додајте јогурт и уље, добро сједините. Постепено додајте ову смесу у суве састојке и мешајте док не добијете уједначену смесу.
На радну површину ставите прву кору и премажите је с мало уља. Преко ње ставите другу кору и поновите поступак са свим корама. Када су све коре сложене, ставите фил од мака на почетак и пажљиво га распоредите. Увијајте штрудлу, пазећи да фил не исцури.
Штрудлу ставите у претходно загрејану рерну и пеците док не добије лепу златну боју. Када је печена, можете је посути прах шећером за додатни укус.
Уживајте у овој укусној штрудли са маком, која ће одушевити све укућане!