Јагњетина у МЛЕКУ из шерпе је прави СПЕЦИЈАЛИТЕТ - Месо се РАСПАДА колико је мекано, а нема шмека
Јел сте пробали месо које је богато соком, лепо запечено и истовремено премекано док га жваћете?! Јагњетина у млеку је управо таква.
Јагњетина у млеку је традиционално јело које је омиљено у многим кућама, а често се припрема за посебне прилике. Овај специјалитет комбинује богате укусе меса с кремастим млеком, стварајући јединствено јело које ће одушевити ваше госте и укућане. Ако желите да импресионирате некога или једноставно уживате у домаћем ручку, овај рецепт је прави избор!
Састојци:
- 700 г јагњетине с коском
- 150 мл млека
- 10 г соли
- 2 г бибера
- 50 г кајмака
- 250 г белог кромпира
- 20 г маслиновог уља
Припрема:
Прво, оперите и очистите јагњетину, а затим је посолите и побиберите. У дубљој шерпи загрејте маслиново уље на средњој температури. Када се уље загреје, додајте јагњетину и пржите је са свих страна док не добије златно-смеђу боју. Овај корак ће месу дати додатну арому и хрскаву корицу.
Након што се јагњетина испржи, додајте млеко у шерпу. Млеко ће омекшати месо и обогатити сос. Покријте шерпу и кувајте на лаганој ватри око 60 минута, повремено промешајући. Јагњетина ће постати мекана и сочна, а млеко ће се претворити у диван кремасти сос.
Док се јагњетина кува, припремите кромпир. Ољуштите бели кромпир и исеците га на колутове. Додајте кромпир у шерпу око пола сата пре него што јагњетина буде готова. Тако ће кромпир упити све дивне сокове и ароме.
Када је јело готово, додајте кајмак у сос и добро промешајте како бисте добили богату и кремасту текстуру. Јагњетина у млеку се најбоље служи топла, уз додатак кромпира и мало преосталог соса.
Ово јело савршено је за породична окупљања или свечане прилике. Уживајте у јединственим укусима јагњетине у млеку, који ће вам сигурно остати у сећању!