Kao da je pečena u pekarskoj FURUNI - Sastojak zbog koje pita ima savršeno hrskavu koricu
07.12.2024.
15:25
Komentari (0)
Skroz je jednostavno i treba vam manje od pet minuta da pripremite dodatak.
Sezona praznika je tek pred nama, a pite će sigurno biti na trpezi mnogih domaćica kao prilog ili predjelo.
Bilo da ih spremate sa mesom, sirom ili u slatkoj varijanti, evo jednog trika kako da vam ispadnu hrskave korice.
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 šolje mleka
- 100 ml ulja
- so
- šećer
Priprema:
Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena pre pečenja.