Као да је печена у пекарској ФУРУНИ - Састојак због које пита има савршено хрскаву корицу
07.12.2024.
15:25
Коментари (0)
Скроз је једноставно и треба вам мање од пет минута да припремите додатак.
Сезона празника је тек пред нама, а пите ће сигурно бити на трпези многих домаћица као прилог или предјело.
Било да их спремате са месом, сиром или у слаткој варијанти, ево једног трика како да вам испадну хрскаве корице.
Пекари користе један врло једноставан прелив, а ми вам доносимо рецепт за њега.
Састојци:
- 8 кашика брашна
- 1 кесица сувог квасца
- 2 шоље млека
- 100 мл уља
- со
- шећер
Припрема:
Помешајте мало шећера и квасца, па их прелијте млаким млеком и промешајте.
Затим додајте со, уље и брашно.
Овим преливом премажите сваку кору и онда филујте на уобичајен начин.
Уколико вам остане прелива, прелијте га преко пите и оставите да одстоји око сат времена пре печења.