KULINARSTVO NA VRHUNCU: Sarma sa slatkim kupusom - Kombinacija ukusa koja će vas ostaviti bez daha!
28.05.2023.
07:40
Komentari (0)
Kulinarstvo ima moć da nas iznenadi i očara novim kombinacijama ukusa.
Ova neobična sarma sa slatkim kupusom kombinuje različite sastojke kako bi stvorila ukusno jelo koje podseća na faširane šnicle. Glavna zvezda ovog recepta je slatki kupus, koji se koristi kao omotač za sočne punjenje od svinjskog i pilećeg mesa, začina i pirinča. Dodatak crnog i belog luka, slatke paprike i suve slanine pruža bogat i aromatičan ukus.
Sve se zajedno peče u rerni sa kuvanim paradajzom, a rezultat je savršena harmonija ukusa. Ova sarma je odličan izbor za sve ljubitelje tradicionalnih jela sa zanimljivim twistom.
Evo recepta za neobičnu sarmu sa slatkim kupusom:
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 300 g svinjskog mlevenog mesa
- 1 par belog pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- Malo bibera i suvog začina
- 50 g opranog pirinča
- 1 jaje
- Ulje
- Malo suve slanine
- 100 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
- 1 paradajz, isečen na kolutove
ŠTA TO NE MOŽETE DA SVARITE? Tegobe sa stomakom ukazuju na dublje emocionalne probleme
ŠTA TO NE MOŽETE DA SVARITE? Tegobe sa stomakom ukazuju na dublje emocionalne probleme
TOPLO-HLADNE IGRICE koje će vas dovesti do LUDILA! Pripremite kockice leda, hladnu hranu, vruć vosak...
TOPLO-HLADNE IGRICE koje će vas dovesti do LUDILA! Pripremite kockice leda, hladnu hranu, vruć vosak...
Priprema:
- Sameljite svinjsko i pileće meso, dodajte seckani crni i beli luk, slatku papriku, biber, suvi začin, pirinač i jaje. Dobro izmešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
- Kupusu odstranite koren i potom ga poparite u kipućoj vodi 2-3 minuta kako biste olakšali odvajanje listova.
- Odstranite korenčiće sa listova kupusa i uvijajte sarmice tako što ćete stavljati smesu od mesa na svaki list i pažljivo ih uvijati.
- Redajte sarmice u šerpu, a između svakog sloja možete staviti malo suve slanine.
- U posebnoj posudi pomešajte kuvani paradajz i vodu, pa prelijte preko sarmica.
- Stavite poklopac na šerpu i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni Celzijusa. Kuvajte sarmu oko sat vremena dok se tečnost ne uvri i dok se gornji sloj ne zapeče.
- Nakon pečenja, poslužite sarmu uz kolutove paradajza.
Uživajte u pripremi i degustaciji ove ukusne sarme sa slatkim kupusom.