MINI GIBANICE su hrskavija i ukusnija verzija od BUREKA - Sve umutite za 5 minuta, a čeka vas slasno i zasitno pecivo puno sira
Ne postoji veći klasik na našem stolu od carske pite u obliku mafina koje pravim u različitim verzijama, u zavisnosti od toga šta imam u kuhinji.
Mafini su savršen izbor kada želite brz i ukusan obrok, a nemate mnogo vremena za pripremu. Bilo da su slatki ili slani, oni su izuzetno jednostavni za napraviti, zahtevaju minimalno truda, a rezultat je uvek ukusan i zadovoljavajući. Njihova svestranost čini ih idealnim za svaku priliku – od brzog doručka, preko lagane večere, pa sve do iznenadnog gostovanja.
Pituljice ili mini gibanice pripremljene u kalupima za mafine odličan su način da u kratkom vremenu dobijete praktičan i ukusan obrok koji će oduševiti sve prisutne.
Za ovaj recept ne treba vam brašno već gotove kore za pitu, a sve što je potrebno obavićete za samo nekoliko minuta. Onda vam ostaje samo da nervozno cupkate pored rerne dok se kućom širi predivan miris....
Sastojci:
500 grama gotovih kora za pitu
1 kesica praška za pecivo
3 cela jajeta
180 ml kisele pavlake
300 grama sitnog sira
100 ml suncokretovog ulja
so po ukusu
Priprema
Pomešajte u jednoj činiji jaja, kiselu pavlaku, sir i ulje, pa dodajte prašak za pecivo i sve dobro promešajte da razbijete gromuljice.
Zatim, iscepkajte kore za pitu na trake, pa ubacite, posolite i mešajte dok se ne sjedini.
Nakon toga, podmažite kalupe za mafine margarinom ili obložite korpicama, pa sipajte kašikom ovu smesu.
Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.