МИНИ ГИБАНИЦЕ су хрскавија и укуснија верзија од БУРЕКА - Све умутите за 5 минута, а чека вас сласно и заситно пециво пуно сира
Не постоји већи класик на нашем столу од царске пите у облику мафина које правим у различитим верзијама, у зависности од тога шта имам у кухињи.
Мафини су савршен избор када желите брз и укусан оброк, а немате много времена за припрему. Било да су слатки или слани, они су изузетно једноставни за направити, захтевају минимално труда, а резултат је увек укусан и задовољавајући. Њихова свестраност чини их идеалним за сваку прилику – од брзог доручка, преко лагане вечере, па све до изненадног гостовања.
Питуљице или мини гибанице припремљене у калупима за мафине одличан су начин да у кратком времену добијете практичан и укусан оброк који ће одушевити све присутне.
За овај рецепт не треба вам брашно већ готове коре за питу, а све што је потребно обавићете за само неколико минута. Онда вам остаје само да нервозно цупкате поред рерне док се кућом шири предиван мирис....
Састојци:
500 грама готових кора за питу
1 кесица прашка за пециво
3 цела јајета
180 мл киселе павлаке
300 грама ситног сира
100 мл сунцокретовог уља
со по укусу
Припрема
Помешајте у једној чинији јаја, киселу павлаку, сир и уље, па додајте прашак за пециво и све добро промешајте да разбијете громуљице.
Затим, исцепкајте коре за питу на траке, па убаците, посолите и мешајте док се не сједини.
Након тога, подмажите калупе за мафине маргарином или обложите корпицама, па сипајте кашиком ову смесу.
Пеците 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.