NAJBOLJA PITA S MESOM IKADA: Jedan sastojak joj daje POSEBAN ŠMEK - nećete stati samo na JEDNOM PARČETU!
Prste da poližete...
Pita s mesom je mnogima omiljena, a svi ih prave na manje-više isti način.
Međutim, ova pita se razlikuje zbog jednog dodatka, koji joj daje poseban šmek, a u pitanju je - griz.
Evo o čemu se radi:
LJUDI ZGROŽENI "Na tome ćeš da sediš?!" Čistila kauč, pa pokazala PRLJAVŠTINU - je li ovo moguće? (VIDEO)
Osećate BOL U JEZIKU? Budite OPREZNI, možda ukazuje na ove OPASNE BOLESTI!
"OTKAZIVALI SU MI JETRA I BUBREZI": Čuvena pevačica progovorila o MUČNOJ borbi protiv ALKOHOLIZMA!
Potrebno je:
- tanke kore za baklavu
- 400 gr mešanog mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- ulje za luk
- 100 ml. kisele vode ili mleka
- 2 jaja
- 2 -3 kašike griza
- 50 ml ulja
- 1/2 praška za peciva
- so, biber, po želji beli luk
Priprema:
Iseckati i propržiti luk, kad postane staklast, dodati meso, pa takođe pržiti oko pet minuta, dodati mleven biber i so. Umutiti dva jaja, dodati 50ml ulja, dodati kašičicu praška za pecivo, dve kašike griza, pa sve dobro izmešati. Potom dodati i 100ml kisele vode.
Premažite tri kore jajima, a na treću koru dodajte trećinu mlevenog mesa, na dno kore, po širini. Ponovite i sa ostalim korama. Iseći na manje rolnice, preliti ostatkom jaja i griza, pa peći na 200 C, 40-ak minuta.
Evo kako to izgleda u praksi: