НАЈБОЉА ПИТА С МЕСОМ ИКАДА: Један састојак јој даје ПОСЕБАН ШМЕК - нећете стати само на ЈЕДНОМ ПАРЧЕТУ!
09.01.2022.
08:02
Коментари (0)
Прсте да полижете...
Пита с месом је многима омиљена, а сви их праве на мање-више исти начин.
Међутим, ова пита се разликује због једног додатка, који јој даје посебан шмек, а у питању је - гриз.
Ево о чему се ради:
ЉУДИ ЗГРОЖЕНИ "На томе ћеш да седиш?!" Чистила кауч, па показала ПРЉАВШТИНУ - је ли ово могуће? (ВИДЕО)
ЉУДИ ЗГРОЖЕНИ "На томе ћеш да седиш?!" Чистила кауч, па показала ПРЉАВШТИНУ - је ли ово могуће? (ВИДЕО)
Осећате БОЛ У ЈЕЗИКУ? Будите ОПРЕЗНИ, можда указује на ове ОПАСНЕ БОЛЕСТИ!
Осећате БОЛ У ЈЕЗИКУ? Будите ОПРЕЗНИ, можда указује на ове ОПАСНЕ БОЛЕСТИ!
"ОТКАЗИВАЛИ СУ МИ ЈЕТРА И БУБРЕЗИ": Чувена певачица проговорила о МУЧНОЈ борби против АЛКОХОЛИЗМА!
"ОТКАЗИВАЛИ СУ МИ ЈЕТРА И БУБРЕЗИ": Чувена певачица проговорила о МУЧНОЈ борби против АЛКОХОЛИЗМА!
Потребно је:
- танке коре за баклаву
- 400 гр мешаног млевеног меса
- 1 већа главица црног лука
- уље за лук
- 100 мл. киселе воде или млека
- 2 јаја
- 2 -3 кашике гриза
- 50 мл уља
- 1/2 прашка за пецива
- со, бибер, по жељи бели лук
Припрема:
Исецкати и пропржити лук, кад постане стакласт, додати месо, па такође пржити око пет минута, додати млевен бибер и со. Умутити два јаја, додати 50мл уља, додати кашичицу прашка за пециво, две кашике гриза, па све добро измешати. Потом додати и 100мл киселе воде.
Премажите три коре јајима, а на трећу кору додајте трећину млевеног меса, на дно коре, по ширини. Поновите и са осталим корама. Исећи на мање ролнице, прелити остатком јаја и гриза, па пећи на 200 Ц, 40-ак минута.
Ево како то изгледа у пракси: