Ne zna se da li je lepša ili ukusnija? - Recept za "BELA MILKA" TORTU, raskošnog ukusa, osvojiće svakog gosta
Izuzetno elegantna, estetski veoma primamljiva torta, idealna je za slavsku trpezu.
Predstavljamo vam recept za "belu milku" koja će vas sigurno oduševiti. Evo šta vam je potrebno i kako teče proces pripreme.
Potrebno je:
18 jaja
51 kašika šećera
30 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
1 l mleka
200 g gustina
2 vanil šećera
2 margarina
200 g bele čokolade
200 g seckanih pečenih lešnika
200 g šlaga
U odgovarajuću posudu umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 10 kašika oraha i kasikom bašna. Smesu sipati u pleh i ispeći koru. Postupak ponoviti još 2 puta.
Fil: U 1l mleka skuvati gustin i 15 kašika šećera pa ostaviti da se prohladi. Penasto umuiti žumanca sa 18 kašika šećera i vanil šećerom pa skuvati na pari.
U mlak gustin sipati žumanca, dodro izmešati i ostaviti da se potpuno ohladi. Margarin penasto umutiti i uz neprestno mucenje dodati ohladjeni fil. Na kraju dodati odopljenu čokoladu i lešnik i dobro izmešati.
Tortu filovati sledećim redom: kora, fil, kora, fil, kora, fil, šlag.