PAPRIKE babure PUNJENE KUPUSOM je NAJBOLJA turšija bez konkurencije - Pune tegle VITAMINA, a priprema nikad LAKŠA
Sezona pripreme zimnice je počela, a mi vam donosimo starinski recept za paprike punjene kupusom.
Kada dođe jesen, vreme je za pripremu zimnice, a jedna od omiljenih poslastica su paprike babure punjene kupusom. Ova jednostavna, ali ukusna zimnica puna je vitamina i savršen je dodatak svakoj trpezi tokom hladnih meseci. Sva bogatstva ovog recepta donose vam ne samo uživanje u hrskavim i sočnim paprikama, već i osećaj zadovoljstva što ste pripremili nešto domaće.
Sastojci
- 4 kg paprika babura
- 4 kg rendanog kupusa
Za preliv:
- 1 litar sirćeta
- 3 litra vode
- 250 g šećera
- 200 g soli
- 1 vinobran
- 1 konzervans
- 20 ili 30 g bibera (po ukusu)
Priprema
Priprema paprike babure punjene kupusom je jednostavna i brza. Prvo, dobro operite paprike i odstranite peteljke. Rendani kupus blago posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta, kako bi pustio vodu i omekšao.
Nakon toga, punite svaku papriku rendanim kupusom, pazeći da ih napunite do vrha, ali ne previše da ne bi ispale prilikom konzerviranja.
Pripremite preliv tako što ćete u velikoj šerpi prokuvati vodu, sirće, šećer i so. Kada se sve rastvori, ostavite da se ohladi. U ohlađeni preliv dodajte vinobran, konzervans i biber, pa sve dobro promešajte.
U tegle slažite punjene paprike, a zatim ih prelijte pripremljenim prelivom, vodeći računa da su sve paprike dobro prekrivene tečnošću. Na kraju, dobro zatvorite tegle.
Čuvanje i uživanje
Paprike babure punjene kupusom možete čuvati na tamnom i hladnom mestu, a kada ih otvorite, uživaćete u njihovom bogatom ukusu i hrskavosti. Ova zimnica je savršena kao prilog, ali i kao užina koja će vas podsetiti na tople dane.
Paprike punjene kupusom su jednostavna, ali ukusna zimnica koja donosi svežinu i vitamine tokom zime. Pripremite ih u većim količinama i uživajte u blagodatima koje pružaju. Ovaj recept je odličan način da sačuvate ukuse leta i podelite ih sa svojom porodicom i prijateljima. Uživajte u pripremi i deljenju ovih finih delikatesa!