PITA SA GRIZOM I SUVIM GROŽĐEM: Baka donosi recept za domaću, SOĆNU POSLASTICU koja će ulepšati JESENJE DANE
Sutradan je još ukusnija (ukoliko pretekne, što je teško pored ovakvog ukusa)
Ova pita je lagana i vazdušasta a skroz bogatog ukusa prošaranog blagom kiselošću suvog grožđa.
Čini se idealna kao sladak doručak. Dobra je i kad prenoći. Lepo zamotana u foliju ili kesu zadržaće mekoću i svežinu. Baka Jela ju je isprobala i sa sigurnošću vam preporučuje i tvrdi da je fantastična.
Skromni PEDIJATAR OBIČNOM SUPOM OD ŠARGAREPE SPASAO ŽIVOTE miliona dece: Već sutra je SKUVAJTE prema OVOJ RECEPTURI
MEŠENO KOD KUĆE JE UVEK ZDRAVIJE! Zato danas pripremite MOTO KOLAČ - domaću verziju poznatog biskvita, ali 100 PUTA UKUSNIJU
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 100 gr griza
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 100 gr suvog grožđa
- korica limuna
- 3 kašike sećera
- gotove tanke kore
- ulje
Priprema:
Skuvati griz sa šećerom i dodati vanilin šećer. Kad se prohladi ubaciti koricu limuna i suvo grožđe koje ste prethodno potopili u rum. Pet kora premazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Na petu koru staviti pola griza. pa malo raširiti po sredini. Saviti ivice gore i dole i pokriti griz.
Premazati dve posebne kore, pa pokriti paket sa grizom i saviti unutra ivice. Staviti u obložen pleh. Tako uraditi i sa drugim delom. Poseći oštrim nožem na kocke i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da lepo porumeni. Posuti šećer u prahu.
Uživajte, tako je hrskava i sočna!