ПИТА СА ГРИЗОМ И СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Бака доноси рецепт за домаћу, СОЋНУ ПОСЛАСТИЦУ која ће улепшати ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ
Сутрадан је још укуснија (уколико претекне, што је тешко поред оваквог укуса)
Ова пита је лагана и ваздушаста а скроз богатог укуса прошараног благом киселошћу сувог грожђа.
Чини се идеална као сладак доручак. Добра је и кад преноћи. Лепо замотана у фолију или кесу задржаће мекоћу и свежину. Бака Јела ју је испробала и са сигурношћу вам препоручује и тврди да је фантастична.
Скромни ПЕДИЈАТАР ОБИЧНОМ СУПОМ ОД ШАРГАРЕПЕ СПАСАО ЖИВОТЕ милиона деце: Већ сутра је СКУВАЈТЕ према ОВОЈ РЕЦЕПТУРИ
МЕШЕНО КОД КУЋЕ ЈЕ УВЕК ЗДРАВИЈЕ! Зато данас припремите МОТО КОЛАЧ - домаћу верзију познатог бисквита, али 100 ПУТА УКУСНИЈУ
Потребно је:
- 500 мл млека
- 100 гр гриза
- 2 јаја
- 1 ванилин шећер
- 100 гр сувог грожђа
- корица лимуна
- 3 кашике сећера
- готове танке коре
- уље
Припрема:
Скувати гриз са шећером и додати ванилин шећер. Кад се прохлади убацити корицу лимуна и суво грожђе које сте претходно потопили у рум. Пет кора премазати уљем, па стављати једну преко друге. На пету кору ставити пола гриза. па мало раширити по средини. Савити ивице горе и доле и покрити гриз.
Премазати две посебне коре, па покрити пакет са гризом и савити унутра ивице. Ставити у обложен плех. Тако урадити и са другим делом. Посећи оштрим ножем на коцке и премазати уљем. Пећи на 200 степени Ц око 40 минута да лепо порумени. Посути шећер у праху.
Уживајте, тако је хрскава и сочна!