PITU SA JABUKAMA svi vole! Ispecite je po BAKINOM RECEPTU i nećete omašiti - topi se u ustima
Pita od jabuka je klasični desert koji oduševljava svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Ova sočna poslastica, sa hrskavim korama i mirisnim punjenjem od jabuka, često se priprema u mnogim domaćinstvima širom sveta. Evo jednog od recepta i nekoliko saveta kako napraviti savršenu pitu od jabuka.
Poslastica od kora i jabuka predstavlja savršenu kombinaciju hrskavosti kora i sočnosti jabuka. Ovaj recept je jednostavan, ali izuzetno ukusan, savršen za sve ljubitelje slatkiša.
Jabuke su pune vitamina, minerala i antioksidanasa, što ih čini idealnim sastojkom za zdrav dezert.
Semenke odlične ZA DIJABETIČARE - Moćne i DELOTVORNE protiv ZAPALJENJA, smanjunju RIZIK od srčanih oboljenja
UKUSNA, a ČISTI ORGANIZAM! U doba virusa i gripova bakina ČORBA od POVRĆA je odličan izbor - NISKOKALORIČNA, a VITAMINSKA BOMBA
Potrebno je:
- 500 gr gotovih tankih kora za baklavu
- 1 kg jabuka
- 4 kašike griza
- 2 kašike šećera
- malo cimeta
- ulje
Za preliv:
- 1 šolja od 200 gr šećera
- 1 šolja vode
- 1 vanilin šećer
- limun
Priprema:
Jabuke izrendati, a onda dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto i četkicom premazati sa uljem. Dodati drugu, pa treću koru premazati.
U dno staviti 3 kašike jabuka i rasporediti po dužini. Urolati i ređati u podmazan peleh. Iseći na manje rolate i premazati uljem.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta da porumeni. U šerpu sipati šećer, dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3.4 minuta. Pred kraj dodati i vanilin šećer i ohladiti. Peđčenu pitu preliti i ohlađenu služiti.