ПИТУ СА ЈАБУКАМА сви воле! Испеците је по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ и нећете омашити - топи се у устима
Пита од јабука је класични десерт који одушевљава својом једноставношћу и неодољивим укусом. Ова сочна посластица, са хрскавим корама и мирисним пуњењем од јабука, често се припрема у многим домаћинствима широм света. Ево једног од рецепта и неколико савета како направити савршену питу од јабука.
Посластица од кора и јабука представља савршену комбинацију хрскавости кора и сочности јабука. Овај рецепт је једноставан, али изузетно укусан, савршен за све љубитеље слаткиша.
Јабуке су пуне витамина, минерала и антиоксиданаса, што их чини идеалним састојком за здрав дезерт.
Семенке одличне ЗА ДИЈАБЕТИЧАРЕ - Моћне и ДЕЛОТВОРНЕ против ЗАПАЉЕЊА, смањуњу РИЗИК од срчаних обољења
УКУСНА, а ЧИСТИ ОРГАНИЗАМ! У доба вируса и грипова бакина ЧОРБА од ПОВРЋА је одличан избор - НИСКОКАЛОРИЧНА, а ВИТАМИНСКА БОМБА
Потребно је:
- 500 гр готових танких кора за баклаву
- 1 кг јабука
- 4 кашике гриза
- 2 кашике шећера
- мало цимета
- уље
За прелив:
- 1 шоља од 200 гр шећера
- 1 шоља воде
- 1 ванилин шећер
- лимун
Припрема:
Јабуке изрендати, а онда додати шећер, цимет, гриз и мало уља. Кору раширити на сто и четкицом премазати са уљем. Додати другу, па трећу кору премазати.
У дно ставити 3 кашике јабука и распоредити по дужини. Уролати и ређати у подмазан пелех. Исећи на мање ролате и премазати уљем.
Пећи на 200 степени Ц око 40 минута да порумени. У шерпу сипати шећер, додати воду и колутове лимуна, кувати 3.4 минута. Пред крај додати и ванилин шећер и охладити. Пеђчену питу прелити и охлађену служити.