PO RECEPTU SEKE ALEKSIĆ: Napravite POSNE PUNJENE PAPRIKE, ovaj sastojak im daje poseban ukus
Idealan predlog za sutrašnji ručak!
Pevačica Seka Aleksić sa svojom porodicom živi u skladu sa hrišćanskim pravilima. Tako, Seka poštuje i post, kojem su prilagođena i jela na njenoj trpezi. Jedenom prilikom Seka je podelila recept za ukusno jelo koje ovih dana često priprema porodici.
Evo KO NE MORA da POSTI na BADNJI DAN - U kuću se unosi badnjak i trpeza je posna, ali ne za sve ukućane
Domaćice, u ČESNICU se PORED NOVČIĆA stavlja i ovo - Važno je za plodnosti i zdravlje ukućana
Potrebno je: 8 paprika, 500 g pšenice, 3 čena belog luka, 100 g paradajza, 300 g praziluka, pola kašičice slatke paprike i bosiljak.
Priprema: Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Zatim izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa dodajte prethodno skuvano i samleveno žito. Začinite po ukusu, dodajte malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.