Praznična TORTA OD PALAČINKI - Najkremastija poslastica za sve ljubitelje slatkiša, ovaj ukus se ne zaboravlja
Obradujte ukućane, možete je spremiti još danas.
Ukoliko volite palačinke, sigurno će vam se svideti recept za tortu od domaćih palačinki, sa tamnim i svetlijim kremom.
Evo kako se priprema i koji sastojci će vam biti potrebni.
Sastojci:
- 4 jaja
- brašno
- 4 šoljice mleka
- prstohvat soli
- vanilin šećer
- kašika ulja
Za čokoladni fil:
- 200 g čokolade
- 100 g maslaca
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g pečenih i oljuštenih lešnika i brazilskih oraha
Za beli fil:
- 300 ml kisele pavlake
- 2 kesice vanilin šećera
Prvo pripremiti čokoladni fil.
U 250 ml slatke pavlake rastopiti čokoladu na pari i maslac.
Pa dodati krupno mlevene, prepečene i oljuštene lešnike. Po original receptu samelju se zajedno sa lešnicima i prepečeni brazilski orasi.
Sve se lepo izmeša i ostavi da se ohladi.
Palačinke pecite po standardnom receptu, ako želite da vam torta bude izdašnija, što veća smesa, biće veća i torta.
Ukoliko ste za standardnu meru, biće vam dovoljna 4 jajeta, 4 šoljice mleka, malo ulja, jedan vanilin šećer i brašno po potrebi da se masa zgusne do određene mere.
Umutite sastojke i pecite palačinke.
Naizmenično filovati palačinke, jednu sa čokoladnim kremom, sledeću sa kiselom pavlakom, sve dok ne potrošite materijal.
Pošto će kreme malo iscureti sa strane, kada završite filovanje dobro razmažite u krug širokim nožem i nanesite višak lešnika.
Odozgo narendajte čokoladu ili ukrasite malinama ili drugim voćem po ukusu, a možete tortu i preliti otopljenom čokoladom, odlučite se za sastojke po ukusu, uvek možete da kombinujete.
Poželjno je da malo torticu ohladite, ali ako ste nestrpljivi, može i odmah posluženje.