Празнична ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ - Најкремастија посластица за све љубитеље слаткиша, овај укус се не заборавља
Обрадујте укућане, можете је спремити још данас.
Уколико волите палачинке, сигурно ће вам се свидети рецепт за торту од домаћих палачинки, са тамним и светлијим кремом.
Ево како се припрема и који састојци ће вам бити потребни.
Састојци:
- 4 јаја
- брашно
- 4 шољице млека
- прстохват соли
- ванилин шећер
- кашика уља
За чоколадни фил:
- 200 г чоколаде
- 100 г маслаца
- 250 мл слатке павлаке
- 200 г печених и ољуштених лешника и бразилских ораха
За бели фил:
- 300 мл киселе павлаке
- 2 кесице ванилин шећера
Прво припремити чоколадни фил.
У 250 мл слатке павлаке растопити чоколаду на пари и маслац.
Па додати крупно млевене, препечене и ољуштене лешнике. По оригинал рецепту самељу се заједно са лешницима и препечени бразилски ораси.
Све се лепо измеша и остави да се охлади.
Палачинке пеците по стандардном рецепту, ако желите да вам торта буде издашнија, што већа смеса, биће већа и торта.
Уколико сте за стандардну меру, биће вам довољна 4 јајета, 4 шољице млека, мало уља, један ванилин шећер и брашно по потреби да се маса згусне до одређене мере.
Умутите састојке и пеците палачинке.
Наизменично филовати палачинке, једну са чоколадним кремом, следећу са киселом павлаком, све док не потрошите материјал.
Пошто ће креме мало исцурети са стране, када завршите филовање добро размажите у круг широким ножем и нанесите вишак лешника.
Одозго нарендајте чоколаду или украсите малинама или другим воћем по укусу, а можете торту и прелити отопљеном чоколадом, одлучите се за састојке по укусу, увек можете да комбинујете.
Пожељно је да мало тортицу охладите, али ако сте нестрпљиви, може и одмах послужење.