РЕФОРМА ОБЛАНДА је најбољи ситни колач за ПРАЗНИЧНУ трпезу - Пун је сочног ЧОКО ФИЛА, а рецепт успева чак и ПОЧЕТНИЦИМА
Мекани фил и шушкави премаз од беланаца на обланди одушевиће сва ваша чула
Почела је увелико сезона слава, а пред нама су и празници, те смо сигурни да домаћице трагају за новим идејама, када су посластице у питању. Зато смо за вас издовјили најлепши, а једноставан рецепт за реформа обланде.
Састојци:
Корице:
8 беланаца,
200 г шећера,
200 г млевених ораха,
2 листа обланде.
Фил:
8 жуманаца,
150 г шећера,
100 г црне чоколаде,
5 кашика јаке куване кафе,
200 г маслаца или маргарина.
Припрема:
Укључити рерну на 200 степени. Улупати беланца са шећером у чврст снег. Додати млевене орахе и све измешати. Поделити смесу на пола, па премазати сваки лист. Пећи између 10 и 12 минута док благо не порумене.
За фил улупати жуманца са шећером. Мутити док не постане пенасто и светлије боје. Кувати на пари (од тренутка када вода проври у доњој шерпи, кувати још 10 минута), па додати изломљену чоколаду и кафу. Промешати да се чоколада отопи и сједини, па склонити са ватре и уз повремено мешање сачекати да се охлади.
Улупати пенасто маслац или маргарин па додати охлађен фил и све заједно умутити. Пресећи обланде по средини, да се добију 4 листа. Намазати три листа филом, оставити мало фила, па ставити четврти лист.
Преко ставити папир за печење и неко благо оптерећење како би се листови лепо залепили.
Када се обланда слепила, после неколико сати или преко ноћи, може да стоји и у фрижидеру, премазати остатком фила који такође може да остане на собној температури па посути орасима, исећи обланду и послужити.