Грчка торта је КРАЉИЦА свих посластица, а идеална за ПРАЗНИКЕ - Пуна ораха, чоколаде и кекса, припрема се брзо и једноставно
Ако желите да направите најбољу торту нека то буде грчка торта која је невероватна
Ако желите да током празника заблистате са нечим што ће одушевити све – Грчка торта је прави избор! Ова торта је права краљица међу посластицама, савршен спој богатих укуса ораха, чоколаде и кекса, који се преплићу у једноставном, али неодољивом рецепту. Не само да је брза и лака за припрему, већ је и прави хит међу гостима – савршен избор за све прилике, а нарочито за празничне дане.
Без обзира да ли је послужење за Божић, Нову годину или неку посебну прилику, Грчка торта ће свакако постати фаворит свих. Сочна, кремаста и препуна укусних састојака, одушевиће чак и најзахтјевније сладокусце. Испробајте је и уверите се зашто је ова торта неприкосновена у свету слаткиша!
Састојци:
За једну коре је потребно (пеку се 3)
4 беланаца
7 кашике шећера
6 кашике млевених ораха
6 кашика млевене плазме
Фил:
12 жуманаца
200гр шећера
5 кашика брашна
750-800мл млека
250гр маслаца
100гр бече чоколаде
100гр црне чоколаде
150гр мрвљене плазме
150гр млевених ораха
За декорацију: по жељи
Припрема:
Одовојити беланца од жуманаца. Правимо три коре а за прву кору је потребно 4 беланца, која се пенасто умуте са шећером па им се дода плазма и ораси. Измешати и пећи.
Умутити фил тако што ћете умешати жуманца и шећер, мало брашна и то ћете све скувати у 800 мл млека. Када се прохлади додати маслац и умутити. У смесу додати чоколаду, млевене орахе и плазму. Филовати и оставити преко ноћи да се стегне.