Praznična ROLAT PLETENICA koja će vas opčiniti MIRISOM i ukusom - Dodaje se suvo grožđe i PLAZMA, svi će tražiti PARČE više
Vrlo je jednostavna za pripremu, a od vašeg ukusa zavisi da li ćete je pripremiti u obliku venčića ili baš kao pletenicu. Nema ništa lepše nego kada za doručak poslužite domaće pecivo koje ne samo da je ukusno, nego i prelepo izgleda.
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 300 ml mleka
- 1 žumance
- 1 jaje
- malo ulja
- 3 kašike korica limuna
- 550-600 gr brašna
- 100 gr suvog grožđa
- 150 gr ml oraha
- 50 gr ml plazme
- šećer po ukusu
- 2 kašike džema od kajsija
NAJVIŠE PRETRAŽIVAN RECEPT na NETU! Baka Jela danas sa nama pravi KOLAČ SA JABUKAMA - NAJLAKŠA i NAJBRŽA priprema!
Recept Ane Ivanović za NAJSOČNIJE, NAJMIRISNIJE PRAZNIČNE MEDENJAKE i to bez brašna i šećera - Uopšte ne goje
Priprema:
U šoljicu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šecera. U vanglicu sipati toplo mleko, dodati kvasac, ulje, koricu limuna, brašno i zamesiti mekše testo glatko. Pokriti da naraste pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik. Izmešati mlevene orahe i plazmu, dodati 200 ml mleka toplog. Podeliti na pola.
Premazati sa džemom od kajsija pa premazati mlevene orahe. Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto pa drugu rolnicu staviti na sredinu i uviti u pletenicu i staviti u pleh. Kad poraste premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni C 50 minuta.