Празнична РОЛАТ ПЛЕТЕНИЦА која ће вас опчинити МИРИСОМ и укусом - Додаје се суво грожђе и ПЛАЗМА, сви ће тражити ПАРЧЕ више
Врло је једноставна за припрему, а од вашег укуса зависи да ли ћете је припремити у облику венчића или баш као плетеницу. Нема ништа лепше него када за доручак послужите домаће пециво које не само да је укусно, него и прелепо изгледа.
Потребно је:
- 20 гр квасца
- 300 мл млека
- 1 жуманце
- 1 јаје
- мало уља
- 3 кашике корица лимуна
- 550-600 гр брашна
- 100 гр сувог грожђа
- 150 гр мл ораха
- 50 гр мл плазме
- шећер по укусу
- 2 кашике џема од кајсија
НАЈВИШЕ ПРЕТРАЖИВАН РЕЦЕПТ на НЕТУ! Бака Јела данас са нама прави КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - НАЈЛАКША и НАЈБРЖА припрема!
Рецепт Ане Ивановић за НАЈСОЧНИЈЕ, НАЈМИРИСНИЈЕ ПРАЗНИЧНЕ МЕДЕЊАКЕ и то без брашна и шећера - Уопште не гоје
Припрема:
У шољицу измрвити квасац, додати кашичицу шецера. У ванглицу сипати топло млеко, додати квасац, уље, корицу лимуна, брашно и замесити мекше тесто глатко. Покрити да нарасте па га поделити на два дела. Развити у правоугаоник. Измешати млевене орахе и плазму, додати 200 мл млека топлог. Поделити на пола.
Премазати са џемом од кајсија па премазати млевене орахе. Увити у ролат. Тако урадити и са другим делом. Први део ставити на сто па другу ролницу ставити на средину и увити у плетеницу и ставити у плех. Кад порасте премазати жуманцетом. Пећи на 180 степени Ц 50 минута.