Recept za TELETINU koja se odvaja od kostiju - Pored krompira i mesa, potrebna je samo so i malo ulja, tajna je u postupku
Na ovaj način ispadne veoma dobro kao da je pečeno ispod sača.
Danas vam predstavljamo recept odličan za ručak ili bilo koji slavski ručak, a reč je o teletini sa krompirom pečenom u rerni.
Na kraju meso bude mekano i odvaja se od kostiju, a krompir lepo pečen i dobije divnu boju.
Sastojci:
- 5 kilograma telećih rebara i pufleka
- morska so
- ulje
- voda
- 1 kilogram krompira
U dublji pleh sipajte dosta ulja, potom preko stavite meso i usolite ga sa svih strana, krupnom morskom solju, zatim dodajte 100 mililitara vode i preko stavite ulje. Sve pokrijte aluminijumskom folijom i dobro ušuškati.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni, a zatim smanjite na 190 stepeni i ne vadite ga iz rerne 2 sata i 40 minuta.
Zatim izvadite meso iz rerne i prelijte ga tečnošću u kojoj se pripremalo, a potom vratite u rernu da se zapeče i dobije zlatnu boju.
Meso izvadite iz posude u kojoj se peklo, zatim ga prebacite u drugu posudu i prelijte sokom u kojem se peklo i pokrijte folijom.
Kilogram krompira krupno sečenog stavite u pleh gde se meso peklo, dodajte jednu kašiku suvog začina, a zatim dobro promešajte i pecite ga. Pecite krompir 20 minuta na 220 stepeni, zatim izvadite promešajte i vratite da se peče dok ne porumeni.
Teletinu servirati zajedno sa ovim krompirom.