Рецепт за ТЕЛЕТИНУ која се одваја од костију - Поред кромпира и меса, потребна је само со и мало уља, тајна је у поступку
На овај начин испадне веома добро као да је печено испод сача.
Данас вам представљамо рецепт одличан за ручак или било који славски ручак, а реч је о телетини са кромпиром печеном у рерни.
На крају месо буде мекано и одваја се од костију, а кромпир лепо печен и добије дивну боју.
Састојци:
- 5 килограма телећих ребара и пуфлека
- морска со
- уље
- вода
- 1 килограм кромпира
У дубљи плех сипајте доста уља, потом преко ставите месо и усолите га са свих страна, крупном морском сољу, затим додајте 100 милилитара воде и преко ставите уље. Све покријте алуминијумском фолијом и добро ушушкати.
Ставити да се пече у загрејану рерну на 220 степени, а затим смањите на 190 степени и не вадите га из рерне 2 сата и 40 минута.
Затим извадите месо из рерне и прелијте га течношћу у којој се припремало, а потом вратите у рерну да се запече и добије златну боју.
Месо извадите из посуде у којој се пекло, затим га пребаците у другу посуду и прелијте соком у којем се пекло и покријте фолијом.
Килограм кромпира крупно сеченог ставите у плех где се месо пекло, додајте једну кашику сувог зачина, а затим добро промешајте и пеците га. Пеците кромпир 20 минута на 220 степени, затим извадите промешајте и вратите да се пече док не порумени.
Телетину сервирати заједно са овим кромпиром.