Sedam dana je pila vodu od KISELIH KRASTAVACA - Rezultati su je ŠOKIRALI, a evo zašto ovu vodu piju i sportisti
Ove korisne bakterije takođe jačaju imunitet, što je još jedan razlog da se doda u svakodnevnu ishranu.
Vodu od kiselih krastavaca svi bacaju, a niko nema pojma koliko je korisna za zdravlje – čuvaćete je kao blago!
Voda od kiselih krastavaca postaje sve popularnija kao dodatak jelima, a posebno kao preliv za salate. Osim što donosi jedinstven, osvežavajući ukus, ova tečnost je prepuna korisnih nutrijenata. Voda od kiselih krastavaca sadrži probiotike, prirodne bakterije koje pomažu boljoj probavi i zdravlju creva. Ove korisne bakterije takođe jačaju imunitet, što je još jedan razlog da se doda u svakodnevnu ishranu.
Kao preliv za salate, voda od kiselih krastavaca može lako da zameni sirće ili limunov sok, dajući prijatnu kiselkastu notu, ali i prirodnu slanoću, što može smanjiti potrebu za dodavanjem soli. Idealno se kombinuje sa maslinovim uljem, začinskim biljem kao što su peršun, mirođija ili bosiljak, i po želji malo belog luka ili senfa, čime se dobija bogat, zdrav i složen preliv.
Ovaj preliv posebno dobro ide uz sveže salate od povrća, kao što su paradajz, krastavac, paprika i zelena salata, ali može biti i sjajan dodatak krompir salatama ili salatama od žitarica poput kinoe i ječma.
Voda od kiselih krastavaca daje jelu živahnost i novu dimenziju ukusa, dok istovremeno doprinosi da zdravlje bude bolje.
Eksperiment sa vodom od krastavaca
Žena po imenu Ileana Pols Bronet odlučila je da uradi eksperiment u trajanju od 7 dana i na taj način otrije šta će se desiti sa njenim organizmom, ako bude pila vodu od krastavaca. Budući da je maratonka, upravo to ju je podstaklo na ovaj potez s obzirom na to da je često viđala da maratonci piju vodu od kiselih krastavaca, prva pomisao na ispijanje ovog napitka bila joj je grozna. Ipak, danas ga aktivno propagira.
Ovo su njeni rezultati:
1. dan - iznenađena ukusom, nije kiseo, nego slan
2. dan - nema grčeva
3. dan - navikla se na ukus
4. dan - bolovi u mišićima se ne osećaju
5. dan - trenira se jače
6. dan - u dahu se ne oseća miris sirćeta
7. dan - eksperiment je uspeo, a ukus je postao baš prijatan
Džoana Ven, sertifikovani onlajn trener za mršavljenje sa diplomom biološkog inženjeringa, kaže:
- Sok od kiselih krastavaca postao je popularan među sportistima i pojedincima koji vode računa o svom zdravlju zbog visoke koncentracije elektrolita, pre svega natrijuma i kalijuma, koji mogu delovati kao rehidrator i pomaže telu da nadoknadi esencijalne minerale koje je izgubilo tokom prekomerne fizičke ili alkoholne aktivnosti.
Dijetetičar Bri Bel kaže da postoji važno upozorenje za ispijanje ovog soka.
- Ne postoji način da se tačno kaže koliko soli dobijate u soku od kiselih krastavaca kupljenim u prodavnici, jer informacije o nutritivnim vrednostima koje su navedene na tegli samo navode koliko je u samom kiselom krastavcu. Zbog toga, ako odlučite da pijete sok od kiselih krastavaca, počnite sa 30 mililitara ili manje, pa proverite kako se osećate - savetuje dijetetičar.