Pozdravite JESEN najpoznatijim SRPSKIM JELOM: Baka Jela donosi savršen recept za SLADAK KUPUS SA REBARCIMA, a DEKU je bacila na posao
Jedan od najpopularnijih selikatesa "na kašiku"!
Već je postalo tradicija da nas baka Jela svaki dan raspamećuje novim originalni receptima, ali sada nam je pripremila još jedno iznenađenje. Prvog jesenjeg ponedeljka deka nam sprema svoje omiljeno jelo - sladak kupus sa rebrima.
Pored supe, čuvene bele čorbe i paprikaša, kuvan mladi kupus jedno je od najpopularnijih jela "na kašiku" u kućama širom Srbije.
Priprema je brza i laka, a obrok je zdrav jer sadrži obilje povrća i može se spremati bez mesa.
Svaka ĆUFTICA ima svoje gnezdo od KROMPIRA: Baka Jela donosi nov recept za staru NEPREVAZIĐENU KOMBINACIJU
MIRISI JESENI iz baka Jeline kuhinje! Očaraće vas ovaj JEDNOSTAVNI kolač sa orasima i grizom (VIDEO)
Potrebno je:
- 300 gr svinjskih rebara
- 1 manja glavica slatkog kupusa
- 2 šargarepe
- 1 celer koren ili stabljika
- 2 manja krompira
- 1 veći sveži paradajz
- 1 sveža paprika, moze ljuta
- 3 čena belog luka
- ulje
- 1 kašika suvog začina
Priprema:
U šerpu iseći pola glavice kupusa na kocke i staviti na dno. Zatim preko, po sredini, poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, svežu papriku. Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.
Naliti vodom do pola lonca i stviti da se krčka na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti paradajz isečen na kockice. U tiganj sipati ulje i staviti naseckan beli luk da se proprzi - ako vam je kupus dosta redak, dodajte u zapršku brašna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre, pa staviti ml papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.
Dodati i začin i so po želji. N kraju staviti seckan peršunov list. Vrhunsko jelo!