Поздравите ЈЕСЕН најпознатијим СРПСКИМ ЈЕЛОМ: Бака Јела доноси савршен рецепт за СЛАДАК КУПУС СА РЕБАРЦИМА, а ДЕКУ је бацила на посао
Један од најпопуларнијих селикатеса "на кашику"!
Већ је постало традиција да нас бака Јела сваки дан распамећује новим оригинални рецептима, али сада нам је припремила још једно изненађење. Првог јесењег понедељка дека нам спрема своје омиљено јело - сладак купус са ребрима.
Поред супе, чувене беле чорбе и паприкаша, куван млади купус једно је од најпопуларнијих јела "на кашику" у кућама широм Србије.
Припрема је брза и лака, а оброк је здрав јер садржи обиље поврћа и може се спремати без меса.
Свака ЋУФТИЦА има своје гнездо од КРОМПИРА: Бака Јела доноси нов рецепт за стару НЕПРЕВАЗИЂЕНУ КОМБИНАЦИЈУ
МИРИСИ ЈЕСЕНИ из бака Јелине кухиње! Очараће вас овај ЈЕДНОСТАВНИ колач са орасима и гризом (ВИДЕО)
Потребно је:
- 300 гр свињских ребара
- 1 мања главица слатког купуса
- 2 шаргарепе
- 1 целер корен или стабљика
- 2 мања кромпира
- 1 већи свежи парадајз
- 1 свежа паприка, мозе љута
- 3 чена белог лука
- уље
- 1 кашика сувог зачина
Припрема:
У шерпу исећи пола главице купуса на коцке и ставити на дно. Затим преко, по средини, поређати месо, шаргарепу, коцкице кромпира, целер, свежу паприку. Све то покрити са другом половином купуса.
Налити водом до пола лонца и ствити да се крчка на лаганој ватри око сат времена. Пред крај ставити парадајз исечен на коцкице. У тигањ сипати уље и ставити насецкан бели лук да се пропрзи - ако вам је купус доста редак, додајте у запршку брашна. Кад лук порумени, склонити са ватре, па ставити мл паприку и одмах сипати у купус и лагано промешати.
Додати и зачин и со по жељи. Н крају ставити сецкан першунов лист. Врхунско јело!