SLANA ŠTRUDLA sa šunkom i sirom ukusnija od bilo koje pite - Svako PARČE SE TOPI u ustima NESTAJE sama pred vašim očima
Svi obožavamo štrudlu i tamanimo je bila ona od maka ili oraha. Međutim, ovaj recep će vas totalno iznenaditi. U pitanju je štrudla sa sirom i šunkom.
Ako volite jednostavne, ali izuzetno ukusne grickalice koje mame nepce, slana štrudla sa šunkom i sirom je pravo otkriće za vas! Ova savršena kombinacija mekanog testa, sočne šunke i kremastog sira stvoriće pravo čudo u vašim ustima.
Svako parče ove štrudle jednostavno nestaje pred vašim očima – topi se, mami uzdahe i savršeno se slaže uz svaki obrok, ali i kao užina koja će oduševiti svakog gosta. Bilo da je servirate za večerom, kao užinu ili čak na slavi, ova slana štrudla brzo će postati omiljena u vašem domu.
Sastojci:
Oko pola kilograma brašna
20 grama kvasca
200 mililitara jogurta
100 mililitara mlake vode
Kašičica šećera
Kašičica soli
Dva jaja
200 grama šunke
300 grama sitnog sira
Susam za posipanje
Ulje
Priprema:
U posudu najpre pomešajte kvasac i mlaku vodu, kašičicu brašna i izmešajte. Zatim u to dodajte jedno jaje i umutite ručno, pa dodajte oko 250-300 grama brašna i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jogurt i puter isečene na listiće. Ponovo mešajte, dodajte ostatak brašna i zamesite testo, sve dok ne prestane da bude lepljivo.
U posudu stavite malo ulja, zatim u nju stavite testo i ostavite da naraste oko sat vremena.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Na pobrašnjenu površinu stavite testo i zamesite ga, podelite na dva dela, pa prvo razvucite jedan, na njega nanesite sitni sir, pa poređajte šunku. Urolajte testo i prebacite u podmazan pleh. Isto ponovite i sa drugim delom testa – razvucite, rasporedite sir i šunku, stavite u pleh.
U posudi umutite jedno jaje, premažite testo odozgo i pospite susamom. Pecite oko pola sata ili dok testo ne dobije braonkastu boju.