СЛАНА ШТРУДЛА са шунком и сиром укуснија од било које пите - Свако ПАРЧЕ СЕ ТОПИ у устима НЕСТАЈЕ сама пред вашим очима
Сви обожавамо штрудлу и таманимо је била она од мака или ораха. Међутим, овај рецеп ће вас тотално изненадити. У питању је штрудла са сиром и шунком.
Ако волите једноставне, али изузетно укусне грицкалице које маме непце, слана штрудла са шунком и сиром је право откриће за вас! Ова савршена комбинација меканог теста, сочне шунке и кремастог сира створиће право чудо у вашим устима.
Свако парче ове штрудле једноставно нестаје пред вашим очима – топи се, мами уздахе и савршено се слаже уз сваки оброк, али и као ужина која ће одушевити сваког госта. Било да је сервирате за вечером, као ужину или чак на слави, ова слана штрудла брзо ће постати омиљена у вашем дому.
Састојци:
Око пола килограма брашна
20 грама квасца
200 милилитара јогурта
100 милилитара млаке воде
Кашичица шећера
Кашичица соли
Два јаја
200 грама шунке
300 грама ситног сира
Сусам за посипање
Уље
Припрема:
У посуду најпре помешајте квасац и млаку воду, кашичицу брашна и измешајте. Затим у то додајте једно јаје и умутите ручно, па додајте око 250-300 грама брашна и со. Све добро измешајте, па додајте јогурт и путер исечене на листиће. Поново мешајте, додајте остатак брашна и замесите тесто, све док не престане да буде лепљиво.
У посуду ставите мало уља, затим у њу ставите тесто и оставите да нарасте око сат времена.
Укључите рерну да се загреје на 200 степени.
На побрашњену површину ставите тесто и замесите га, поделите на два дела, па прво развуците један, на њега нанесите ситни сир, па поређајте шунку. Уролајте тесто и пребаците у подмазан плех. Исто поновите и са другим делом теста – развуците, распоредите сир и шунку, ставите у плех.
У посуди умутите једно јаје, премажите тесто одозго и поспите сусамом. Пеците око пола сата или док тесто не добије браонкасту боју.