БАКЛАВА БЕЗ КОРА С ОРАСИМА УКУСНИЈА ОД ОРИГИНАЛНЕ - Топи се у устима колико је СОЧНА, није преслатка и зачас готова
Рецепт за баклаву без кора морате забележити, јер свако ко је буде пробао, сигурно ће вам тражити реецепт.
Баклава без кора са орасима се прави невероватни лако, те упева и оним неискусним домаћицама које не воле да проводе много времена у кухињи. Са друге стране, њеном укусу не може апсолутно нико да одоли!
Састојци:
3 јаја
150г шећера
12 кашика млека
12 кашика уља
12 кашика пшеничног гриза
12 кашика брашна
1 прашак за пециво
200г млевених ораха
За посипање:
400г шећера
450мл воде
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати остале састојке, па на крају млевене орахе, и лагано све сјединити, мешајући одоздо према горе.
Смесу сипати у науљен и брашном посут плех (20x25) и кашиком поравнати. Колач пећи у загрејаној рерни на 200 степени, док кора лепо не порумени.
Док се кора хлади скувати сируп - потребно је да шећер и вода прокључају. Када се кора прохладила, исеците је накоцке и добро натопите топлим сирупом. Потом ову преукусну посластицу оставите да се прохлади, па украсите млевеним орасима и спремна је за послужење!
Србија Данас/Стил, И.Б./Пренела Ј.Ш.