Ukoliko volite ALKOHOL i MASNU HRANU, MORATE ovo PROČITATI! Ne morate brinuti o jetri, jer...
Ovaj organ je zaslužan za razgradnju otrova u našem telu, stoga je vrlo važno njegovo zdravlje.
Oni koji su slabi na nezdravu masnu hranu i alkoholna pića, svesni su da im jetra neće biti dugo živa Postavlja se pitanje, kako uživati u onome što volimo, a da ne dobijemo rak jetre ili neku sličnu kobnu bolest.
Jetra je biokemihska laboratorija našeg organizma i zaslužna je za razgradnju otrova koji se proizvode u telu. Na zdravlje jetre, pored alkohola, mogu uticati nekvalitetni lekovi, nepravilna ishrana, kao i bakterijske i virusne infekcije.
Grožđica je rešenje za čišćenje, detoksikaciju i oživljavanje jetre, a evo kako se priprema prirodno sredstvo za lečenje.
- Ujutro stavite pola šoljice grožđica u vodu i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Zatim ih dobro isperite vodom.
- Oprana zrna stavite u šoljicu prokuvane, ali ohlađene vode. Neka grožđice stoje u vodi 24 sata.
- Sledećeg jutra, pre doručka, popijte tu tečnost i pojedite grožđice, zatim lezite oko dva sata u krevetu i na desnoj strani trbuha držite toplu kompresu ili bocu tople vode.
Ovaj postupak ponavljajte jednom nedeljno tokom mesec dana.
Pored navedenog recepta, postoji hrana koja je pravi melem za jetru. Trebalo bi da jedete đumbir, šargarepe, orašastih plodova, limuna, belog i crnog luka,...
NAPOMENA: Saveti iz ovog teksta su informativne prirode i ne mogu zameniti lekarski pregled.