10 trikova iz kuhinje
Za brže i bolje kuvanje.
Da li je testo pečeno videćemo ako zabodemo u njega čačkalicu. Sve dok se testo lepi za nju nije pečeno.
Krompir će sačuvati više vitamina ako se skuva u ljusci, pa se posle očisti.
Da se pirinač ne bi slepio, dodajte nekoliko kapi limunovog soka u vodu u kojoj se kuva.
Ako vam je potrebno svega nekoliko kapi soka, nije potrebno da sečete limun - probušite dve rupe iglom za pletenje i nacedite koliko vam treba soka, a limun će se sačuvati kao da nije načet.
Gibanica koja vam je ostala od juče biće, kažu, još lepša ako je isečete na tanke parčiće i propržite na vrelom teflonu (bez masnoće).
Da bi vam uspeo majonez izvadite jaje iz frižidera ranije, kako bi bilo iste temperature kao i ulje.
Da se so u slaniku ne bi grudvala, ubacite nekoliko zrna pirinča unutra.
Kivi ćete lako oljuštiti ako mu odsečete krajeve i pod kožu ugurate kašičicu. Samo vrtite kivi polako, tako da kašičica odvoji kožu sa mesa i kad obrnete pun krug - polako izvucite.
Led za aperitiv biće lepši i ukusniji ako u vodu, u posudi za led, dodate tanko isečene kore limuna ili pomorandže.
Ako vas mrzi da uključujete toster za brzi topli sendvič (dva parčeta hleba ili tosta, a između svašta) - zagrejte ringlu (ali ne na jakoj temperaturi) na koju ste stavili aluminijumsku foliju, stavite sendvič i odozgo ga pritisnete šerpom koju ste napunili vodom - da bi izvršila pritisak.