10 трикова из кухиње
За брже и боље кување.
Да ли је тесто печено видећемо ако забодемо у њега чачкалицу. Све док се тесто лепи за њу није печено.
Кромпир ће сачувати више витамина ако се скува у љусци, па се после очисти.
Да се пиринач не би слепио, додајте неколико капи лимуновог сока у воду у којој се кува.
Ако вам је потребно свега неколико капи сока, није потребно да сечете лимун - пробушите две рупе иглом за плетење и нацедите колико вам треба сока, а лимун ће се сачувати као да није начет.
Гибаница која вам је остала од јуче биће, кажу, још лепша ако је исечете на танке парчиће и пропржите на врелом тефлону (без масноће).
Да би вам успео мајонез извадите јаје из фрижидера раније, како би било исте температуре као и уље.
Да се со у сланику не би грудвала, убаците неколико зрна пиринча унутра.
Киви ћете лако ољуштити ако му одсечете крајеве и под кожу угурате кашичицу. Само вртите киви полако, тако да кашичица одвоји кожу са меса и кад обрнете пун круг - полако извуците.
Лед за аперитив биће лепши и укуснији ако у воду, у посуди за лед, додате танко исечене коре лимуна или поморанџе.
Ако вас мрзи да укључујете тостер за брзи топли сендвич (два парчета хлеба или тоста, а између свашта) - загрејте ринглу (али не на јакој температури) на коју сте ставили алуминијумску фолију, ставите сендвич и одозго га притиснете шерпом коју сте напунили водом - да би извршила притисак.