BAUNTI: Kokos desert za slatko popodne!
30.11.2014.
10:53
Komentari (0)
Zaronite u morske arome kokosovog oraha i uživajte u poznatoj poslastici.
Potrebno:
- 200ml slatke pavlake
- 150g kokosa
- 200g šećera
- 50g putera
Za glazuru:
- 200g čokolade
- 100ml slatke pavlake
- 40g putera
Priprema:
Probajte i knedle od kokosa i rikote
U teflonskom sudu rastopiti pavlaku, šećer i puter dok se šećer ne istopi. Dodati kokos i mešati dok se masa ne zgusne. Malo prohlađenu masu sipati na aluminijumsku foliju u formi pravougaonika i seći štanglice. Ostaviti jedan sat u frižideru.
Spremiti čokoladni ganaš (glazuru) tako što se najpre zagreje pavlaka, pa se potom u nju dodaju čokolada i puter. Ostaviti da se malo ugusti i preliti baunti.