БАУНТИ: Кокос десерт за слатко поподне!
30.11.2014.
10:53
Коментари (0)
Зароните у морске ароме кокосовог ораха и уживајте у познатој посластици.
Потребно:
- 200мл слатке павлаке
- 150г кокоса
- 200г шећера
- 50г путера
За глазуру:
- 200г чоколаде
- 100мл слатке павлаке
- 40г путера
Припрема:
Пробајте и кнедле од кокоса и рикоте
У тефлонском суду растопити павлаку, шећер и путер док се шећер не истопи. Додати кокос и мешати док се маса не згусне. Мало прохлађену масу сипати на алуминијумску фолију у форми правоугаоника и сећи штанглице. Оставити један сат у фрижидеру.
Спремити чоколадни ганаш (глазуру) тако што се најпре загреје павлака, па се потом у њу додају чоколада и путер. Оставити да се мало угусти и прелити баунти.