Brzi kroasani sa ratlukom
30.07.2014.
10:43
Komentari (0)
Mekani i savršeni za doručak!
Potrebno:
- 500g brašna
- kesica suvog kvasca
- 2 supene kašike margarina
- 3-4 supene kašike ulja
- 3 supene kašike šećera
- 1 kafena kašičica soli
- 1 šolja vode
- 150g ratluka
- 1 žumance
Priprema:
Prosejati brašno i u njemu napraviti udubljenje u koje treba sipati kvasac, margarin, ulje, šećer, so i šolju hladne vode. Zamesiti testo da bude meko i elastično. Ostaviti da narasta pola sata.
Testo razviti u krug, seći trouglove i na njih stavljati komadiće ratluka. Zamotati ih u kroasane.
Premazati žumancetom i peći u zagrejanoj pećnici (20-25 minuta na 180-190°C).
Služiti uz kakao, belu kafu, kafu ili toplu čokoladu.