DA, TO JE TA NAŠA PEKARA: Umesite hleb za 5 minuta!
17.02.2015.
10:43
Komentari (0)
Što rekoše Tapovci: "Kako je pekar biti, nećemo ništa kriti – sve cure vole kad miriše na hleb"...
Potrebno:
- 750g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašika meda
- 500ml tople vode
- 100ml toplog mleka
- 3 kašičice soli
Priprema:
Probajte i savršeno mekane lepinje!
Pomešajte vodu, mleko, med i kvasac i ostavite smesu nekoliko minuta da "radi". Dodajte brašno pomešano sa solju i varjačom mešajte dok se sve ne poveže. Testo treba da bude mekano i lepljivo. Pospite ga brašnom, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da narasta.
Rernu zagrejte na 240° i na njeno dno stavite posudu sa vrelom vodom. Pleh prekrijte papirom za pečenje i pospite ga brašnom. Testo istresite na pobrašnjenu radnu ploču, pa ga poselite na dva dela i brzo oblikujte dva hleba. Stavite ih u pleh i zasecite ih. Pecite 30-40 minuta.