KAO U DETINJSTVU: Pripremite savršene ušećerene jabuke
12.11.2014.
10:50
Komentari (0)
Vašarska poslastica sada i u vašem domu!
Potrebno:
- 8 jabuka
- 8 drvenih štapića
- 3 šolje šećera
- ½ šolje meda
- 1 šolja vode
- ¼ kafene kašičice cimeta
- ¼ kafene kašičice crvene boje za hranu
Priprema:
Probajte i jabuke u šlafroku!
Oprati, osušiti i ispolirati jabuke. Ukloniti drške i pupoljke sa donje strane i kroz centar jabuke probosti štapić. Šećer, med i vodu staviti u šerpu i kuvati sirup. Kap sirupa kapnuti u hladnu vodu, pa kad se kap razlomi na nekoliko krhkih niti – sirup skinuti sa vatre. Dodati cimet i boju za hranu. Umočiti celu jabuku, držati iznad šerpice da se ocedi, pa spustiti na podmašćen pleh. Ako se sirup stisne vratiti ga na kratko na vatru. Jabuke bi trebalo da odstoje bar sat pre serviranja.
Igrajte se i isprobajte ušećerene jabuke i sa drugim bojama ili uvaljane u čokoladne mrvice.