КАО У ДЕТИЊСТВУ: Припремите савршене ушећерене јабуке
12.11.2014.
10:50
Коментари (0)
Вашарска посластица сада и у вашем дому!
Потребно:
- 8 јабука
- 8 дрвених штапића
- 3 шоље шећера
- ½ шоље меда
- 1 шоља воде
- ¼ кафене кашичице цимета
- ¼ кафене кашичице црвене боје за храну
Припрема:
Пробајте и јабуке у шлафроку!
Опрати, осушити и исполирати јабуке. Уклонити дршке и пупољке са доње стране и кроз центар јабуке пробости штапић. Шећер, мед и воду ставити у шерпу и кувати сируп. Кап сирупа капнути у хладну воду, па кад се кап разломи на неколико крхких нити – сируп скинути са ватре. Додати цимет и боју за храну. Умочити целу јабуку, држати изнад шерпице да се оцеди, па спустити на подмашћен плех. Ако се сируп стисне вратити га на кратко на ватру. Јабуке би требало да одстоје бар сат пре сервирања.
Играјте се и испробајте ушећерене јабуке и са другим бојама или уваљане у чоколадне мрвице.