A MNOGO JE VOLITE: Zbog ove namirnice imate POVIŠENI KRVNI PRITISAK!
Iako vam je verovatno jedna od omiljenih namirnica, morate da se kontrolišete kada je njena konzumacija u pitanju.
Krompir je omiljena namirnica mnogih ljudi, kako odraslih tako i dece. Kuvani, pire, pečeni, prženi, čips - toliko divnih načina za pripremu ali jedna velika, ozbiljna mana - uzrokuje visok krvni pritisak.
Iako biste pomislili da je čips štetniji od ostalih vrsta, to ustvari i nije tako. Zapravo su podjednako štetni, tj. u istoj meri su povezani sa povećanjem pritiska. Jedina razlika jeste što čips, zbog načina pripreme, sadrži više masti, što može da dovede do nekih drugih zdravstvenih problema.
Istraživači sa Medicinske škole Harvard smatraju da često jedenje bilo kog oblika krompira može da uzrokuje probleme sa krvnim pritiskom. Oni sumnjaju da je za to zadužen skrob iz krompira.
Zbog toga što krompir ima visok glikemijski indeks, ovaj skrob je brzo pretvara u šećer u telu. što izaziva nagli porast krvnog pritiska.
Tokom vremena može dovesti i do problema sa šećerom, kažu naučnici.
RADIĆETE ISTO: Evo kako se Kejt Midlton bori sa željom za SLATKIŠIMA!