NEKA FIESTA POČNE: Napravite savršeni burito
10.10.2014.
10:52
Komentari (0)
Unesite tračak Meksika u svoju kuhinju!
Potrebno:
- 500g junećeg odreska
- 1 kafena kašičica maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka srednje veličine, sitno seckana
- 1 lorberov list
- 2 šolje juneće supe
- tortilje
- paradajz sos
Priprema:
Znate li šta je potrebno za savršen džem?
Meso iseckati na kockice veličine 2cm i sa njih odstraniti višak masnoće. Zagrejati ulje u tiganju srednje veličine, pa dinstati mesto dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Dodati supu i lorber. Zagrejati do ključanja, pa smanjiti vatru i krčkati poklopljeno još pola sata ili dok meso ne omekša, a tečnost ne ispari.
Izvaditi i baciti lorber, a meso usitniti viljuškom. Služiti uvijeno u tortilju, sa paradajz sosom i salatom.
Ukoliko želite da se objavi neki vaš recept, zanima vas kako se nešto sprema ili imate neko pitanje iz oblasti gastronomije - pošaljite poruku na našu zvaničnu Facebook stranu!