НЕКА ФИЕСТА ПОЧНЕ: Направите савршени бурито
10.10.2014.
10:52
Коментари (0)
Унесите трачак Мексика у своју кухињу!
Потребно:
- 500г јунећег одреска
- 1 кафена кашичица маслиновог уља
- 1 главица црног лука средње величине, ситно сецкана
- 1 лорберов лист
- 2 шоље јунеће супе
- тортиље
- парадајз сос
Припрема:
Знате ли шта је потребно за савршен џем?
Месо исецкати на коцкице величине 2цм и са њих одстранити вишак масноће. Загрејати уље у тигању средње величине, па динстати место док не добије златносмеђу боју. Додати супу и лорбер. Загрејати до кључања, па смањити ватру и крчкати поклопљено још пола сата или док месо не омекша, а течност не испари.
Извадити и бацити лорбер, а месо уситнити виљушком. Служити увијено у тортиљу, са парадајз сосом и салатом.
Уколико желите да се објави неки ваш рецепт, занима вас како се нешто спрема или имате неко питање из области гастрономије - пошаљите поруку на нашу званичну Facebook страну!