OMILJENI MEDVEĐI SLATKIŠ: Ruski medeni kolač sa celim kruškama
04.03.2015.
10:13
Komentari (0)
Kao u dečijim pričama, možemo da zamislimo Medu koji peče ovaj fantastičan desert.
Potrebno:
- 3 kruške
- 100g oraha
- 200g brašna
- 160g šećera
- 1 supena kašika kakaa
- 1 prstohvat soli
- 1 kafena kašičica sode bikarbone
- 1 kafena kašičica sirćeta
- 30ml ulja
- 250ml vode
- 70g meda
- 1 limun
- 1 kafena kašičica cimeta
- 2 supene kašike prah šećera
Priprema:
Probajte i arapske palačinke!
Brašno prosejati zajedno sa kakaom, cimetom i sodom. Dodati so i šećer pa promešati. Dodati sirće, ulje i vodu i mešati dok smesa ne postane homogena. Orahe iseckati na malo krupnije komade i dodati u testo. Kruške oljuštiti i iseći im dno tako da mogu da stoje. U šerpu sipati 700ml vode, med i sok od limuna. Zagrejati i ubaciti kruške, pa ih ostaviti da se kuvaju tri minuta. Ocediti ih i prosušiti. U podmazan pleh sipati testo, a kruške složiti da stoje jedna do druge. Kolač peći 40 minuta na 180°. Odmah po pečenju kolač izvaditi iz pleha i posuti prah šećerom.