ОМИЉЕНИ МЕДВЕЂИ СЛАТКИШ: Руски медени колач са целим крушкама
04.03.2015.
10:13
Коментари (0)
Као у дечијим причама, можемо да замислимо Меду који пече овај фантастичан десерт.
Потребно:
- 3 крушке
- 100г ораха
- 200г брашна
- 160г шећера
- 1 супена кашика какаа
- 1 прстохват соли
- 1 кафена кашичица соде бикарбоне
- 1 кафена кашичица сирћета
- 30мл уља
- 250мл воде
- 70г меда
- 1 лимун
- 1 кафена кашичица цимета
- 2 супене кашике прах шећера
Припрема:
Пробајте и арапске палачинке!
Брашно просејати заједно са какаом, циметом и содом. Додати со и шећер па промешати. Додати сирће, уље и воду и мешати док смеса не постане хомогена. Орахе исецкати на мало крупније комаде и додати у тесто. Крушке ољуштити и исећи им дно тако да могу да стоје. У шерпу сипати 700мл воде, мед и сок од лимуна. Загрејати и убацити крушке, па их оставити да се кувају три минута. Оцедити их и просушити. У подмазан плех сипати тесто, а крушке сложити да стоје једна до друге. Колач пећи 40 минута на 180°. Одмах по печењу колач извадити из плеха и посути прах шећером.